Pražská plynárenská podává pomocnou ruku odběratelům DPI

Pražská plynárenská je připravena v případech, kdy se někteří odběratelé zemního plynu aktuálně setrvávající v režimu DPI (dodavatele poslední instance) dostanou v rámci souvisejících plateb  do  neúnosných finančních problémů,  řešit  jejich situaci  individuálně na základě jednotlivých žádostí. To se týká i případného  snížení  výše záloh u těch odběratelů, kteří o uvedené budou mít sami zájem, protože nepředpokládáme, že by tento krok vyhovoval každému. Pro výše uvedené účely je  zřízena zvláštní emailová adresa reklamaceweb@ppas.cz , kam se odběratelé mohou obracet.

Pražská plynárenská však dále rozhodně nedoporučuje odběratelům v režimu DPI  odkládat popř. neprovádět úhradu předepsaných zálohových plateb nebo tyto snižovat, neboť se tím připraví o výhodu z dočasně prominuté DPH 21% a v konečném efektu tím situaci nijak nevyřeší, ale naopak spíše zkomplikují.

V případě nedostatečných zálohových plateb,  reálně nepokrývajících spotřebu plynu v režimu DPI při současných tržních cenách v jeho rámci, lze totiž následně očekávat vysoký nedoplatek v konečném vyúčtování, jehož úhrada může odběratelům způsobit velmi závažné a obtížně řešitelné problémy. Tento nedoplatek bude navíc navýšen o již výše zmíněné DPH, které by odběratelé při včasné a úplné úhradě záloh platit nemuseli.

Pražská plynárenská apeluje na odběratele setrvávající v režimu DPI, aby v tomto zůstávali pouze zcela nezbytnou dobu a co nejrychleji si našli svého „stálého“ dodavatele,  u kterého získají výrazně výhodnější podmínky. V případě, že zvolí Pražskou plynárenskou jako stabilního a silného dodavatele, lze přechod snadno uskutečnit online prostřednictvím moje.ppas.cz.