V Pražské plynárenské proběhl začátkem letošního roku audit

Audit zkoumal ceny, za které společnost nakupuje reklamu v médiích. A ten vyšel pro Pražskou plynárenskou velmi pozitivně. V roce 2018 činila úspora 15 milionů korun. Informuje o tom Echo24.

„Jednalo se o nákladový audit, který se týkal cen, za které naše společnost nakupuje reklamní prostor v médiích. Byl realizován společností Flemedia, která na českém a slovenském trhu působí od roku 2004. Týkal se roku 2018, nicméně lze jej z velké míry uplatnit i pro rok 2017, kdy jsme v rámci nákupu mediálního prostoru dosahovali podmínek velmi podobných,“ řekl pro Echo24 tiskový mluvčí společnosti Miroslav Vránek.

„Z nákladového auditu vyplývá, že ve všech sledovaných případech je cena vyjednaná ze strany naší společnosti lepší než tržní benchmark a to dle jednotlivých médií a mediálních domů v rozmezí o 8 až 32 procent. V této souvislosti je v rámci předmětného nákladového auditu ve sledovaných případech vyčíslena celková úspora téměř 15,3 milionů korun,“ dodal Vránek.

Pražská plynárenská v roce 2018 také zaznamenala třetí nejvyšší zisk v období posledních deseti let, když konsolidovaný zisk činil před zdaněním 1,279 miliard korun. Podle tiskové zprávy drží Pražská plynárenská již druhým rokem cenu pod 800 korun za megawatthodinu. „V rámci jednotlivých cenových produktů však mohli zákazníci dosáhnout ceny ještě výrazně nižší,“ uvádí tisková zpráva této městské společnosti.

Ačkoliv je jejím hlavním produktem prodej plynu, orientuje se i na další segmenty. Mezi nejvýraznější patří prodej elektrické energie. Na deset odběrných míst plynu eviduje Pražská plynárenská jedno odběrné místo elektřiny. „Již nevystupujeme jen jako prodejce zemního plynu a elektrické energie, ale snažíme se profilovat i jako poskytovatel souvisejících služeb a chytrých řešení. Naší přidanou hodnotou je větší zákaznický komfort, efektivní využívání zdrojů a energetické úspory,“ shrnuje rozšíření služeb Pražské plynárenské její šéf Pavel Janeček.

Vždy se domluvíte

S námi si budete rozumět. Ke svým klientům jsme féroví a snažíme se jejich situaci vyřešit bez soudů a sankcí.