Platforma DoToho spojí malé pražské podnikatele s mentory

Více na: seznamzpravy.cz

Majitelům malých a středních podniků zvláště v Praze má s podnikáním pomoci nová platforma DoToho! Díky ní se podnikatelé spojí s mentory a odborníky z oblasti podnikání a mohou s nimi zdarma konzultovat problémy své firmy.

Cílem je oživení podnikání a rozvoj byznysu v Praze, řekl novinářům ředitel Pražského inovačního institutu (PII) Bohumil Kartous. PII je spolu s pražským byznysovým centrem Opero zakladatelem platformy, kterou podpořilo hlavní město.
„V době, kdy řada podniků není v kondici, kdy by si mohly dovolit zaplatit mentora, tak my přicházíme s programem, který bude pro malé a střední podnikatele v Praze zdarma,“ řekl Kartous.
Program je určený pro majitele nebo vedoucí pracovníky malých a středních firem zvláště z Prahy, které mají obrat do 300 milionů korun a alespoň tři zaměstnance. Hlásit se mohou od dnešního dne na webu dotoho.pro. Každý podnikatel, který se do programu přihlásí, získá na dva měsíce k dispozici svého mentora. Ten bude podle spoluzakladatele platformy DoToho! a spoluzakladatele pražského byznysového centra Opero Pavla Přikryla vybraný tak, aby co nejlépe odpovídal potřebám přihlášené firmy a mentorovanému bude předávat své zkušenosti, znalosti a názory. „Mentoři, kteří už se nám do platformy hlásí a nyní je jich přes 50, jsou špičkoví byznysmeni, majitelé význačných firem a vysocí manažeři,“ řekl Přikryl a doplnil, že mentoři by mohli v budoucnu spolupracovat s 200 i více podniky.
Dále budou přihlášeným podnikatelům k dispozici experti z oblastí jako třeba obchod, marketing, komunikace, financování a dotace nebo logistika, kteří budou zdarma poskytovat konzultace. Součástí programu budou podle Přikryla také on-line školení, kterých se budou moci účastnit i do programu nezapojení podnikatelé.
Program je zdarma díky finanční podpoře hlavního města Prahy, projektu Prague Smart Accelerator hrazeného z fondů Evropské Unie a vybraných firem jako Google, Pražská energetika, T-Mobile či Pražská plynárenská. Hlavní město podle Kartouse přispělo 1475000 korun. Nad programem, který se stane součástí pražské inovační strategie, převzal záštitu pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Program bude trvat minimálně do konce července 2021.