Pražská plynárenská zveřejní politiku odměňování členů svých statutárních orgánů

Pražská plynárenská v rámci své strategie otevřenosti a transparentnosti zpracovala a volně veřejnosti zpřístupní jednotnou politiku odměňování členů svých statutárních orgánů. Tato politika vymezuje základní východiska, pravidla a kritéria pro odměňování členů představenstva a dozorčí rady společnosti.

„Jsem rád, že jsme k tomuto kroku, jako jedni z prvních ne-li vůbec první z městských společností, přistoupili. Jsme přesvědčeni, že větší transparentnost právě v této veřejností velmi sledované oblasti, je jedním z důležitých předpokladů budování důvěryhodnosti firmy“, uvedl předseda představenstva Martin Pacovský.

Způsob odměňování členů orgánů Pražské plynárenské je nastaven tak, aby přispěl k loajalitě a motivaci při naplňování celkové strategie společnosti, obchodních cílů a  prosazování jejích dlouhodobých zájmů. Usiluje o zajištění, udržení a motivaci členů orgánů společnosti tak, aby tyto pozice byly obsazeny kvalifikovanými, schopnými a zkušenými osobami, které budou naplňovat cíle společnosti a úkoly před ní postavené. V případě členů  představenstva zohledňuje jejich řídící funkci a odpovědnost za odchodní vedení společnosti, zatímco do odměňování členů dozorčí rady se promítá  jejich  funkce kontrolní.

Předmětnou politiku odměňování zpřístupní společnost v rámci svých webových stránek.

Pražská plynárenská patří dlouhodobě mezi nejvýznamnější tuzemské dodavatele energií. Plynem a elektřinou spolehlivě zásobuje bezmála 426 tisíc odběrných míst po celé republice. Společnost je ve vlastnictví hlavního města Prahy.