Pražská plynárenská měla zisk 1,28 miliardy

Pražská plynárenská hospodařila v loňském roce s konsolidovaným ziskem před zdaněním ve výši 1,279 miliardy korun. Přestože zisk byl nižší než v přechozích dvou letech, jde o třetí nejlepší výsledek hospodaření za posledních deset let.

„Osobně mne velmi těší, že se nám podařilo dosáhnout velmi dobrých hospodářských výsledků, aniž bychom museli promítnout neustále rostoucí cenu zemního plynu na velkoobchodních trzích do koncovych cen našim zákazníkům, tak jako učinili mnozí naši konkurenti. Pražská plynárenská podniká za účelem zisku, avšak nikoliv zisku za každou cenu,“ řekl předseda představenstva firmy Pavel Janeček.

Společnost v posledních letech diverzifikuje svou tržní pozici. Počet odběrných míst elektřiny roste od roku 2014 v průměru o 23 procent ročně. Za poslední tři roky se počet přípojek zdvojnásobil a na deset odběrných míst plynu firma obsluhuje jedno s elektřinou.

Pozornost firma zaměřuje také na celková řešení. „Již nevystupujeme jen jako prodejce zemního plynu a elektrické energie, ale snažíme se profilovat i jako poskytovatel souvisejících služeb a chytrých řešení. Naší přidanou hodnotou je větší zákaznický komfort, efektivní využívání zdrojů a energetické úspory,“ dodal Janeček.

Vždy se domluvíte

S námi si budete rozumět. Ke svým klientům jsme féroví a snažíme se jejich situaci vyřešit bez soudů a sankcí.