Praha a Pražská plynárenská má svého zástupce na zasedání Eurogasu v Bruselu

Ve dnech 19. a 20.2. probíhá v Bruselu vrcholné zasedání správní rady Eurogasu. Tuzemské plynárenství na tomto významném a prestižním setkání evropských plynařů zastupuje předseda představenstva městské společnosti Pražské plynárenská a zároveň místopředseda Českého plynárenského svazu Ing. Pavel Janeček.

V rámci zasedání a souvisejících konferencí a diskusních panelů, bude probírána a řešena celá řada témat, jako například strategie, prognózy a scénáře využití zemního plynu, transformace energetiky, vnitřní trh s energií, vnější energetická politika, problematika spotřebitelů na energetickém trhu nebo budoucí vývoj v oblasti výroby a spotřeby energií.

„Jsem rád, že Praha má prostřednictvím městské společnosti Pražská plynárenská na této významné akci svého zástupce. Nejde jen o otázku prestiže, ale být přímo v centru dění znamená i získat nejnovější informace, navázat významné kontakty a v rámci oficiálních i kuloárních diskusí nastolovat témata, které jsou z našeho pohledu důležitá“, uvedl v této souvislosti radní pro majetek Mgr. Jan Chabr.

Eurogas je nadnárodní organizací, reprezentující zájmy evropského plynárenského průmyslu a plynárenských společností, a to například ve smyslu posílení role zemního plynu v rámci energetického mixu, plynulého fungování evropského vnitřního trhu s plynem apod. Funguje již od roku 1990 a jeho členskou základnu tvoří celkem 48 významných společností, národních asociací a mezinárodních organizací z 22 zemí, které jsou zapojeny do obchodu se zemním plynem a distribuce zemního plynu v Evropě.