Czech Institute of Directors a Pražská plynárenská navázaly spolupráci na zefektivnění mechanismů správy a řízení společností

Pražská plynárenská se stala novým členem Czech Institute of Directors, neboli Institutu správních orgánů. Rozšířila tak řady dalších významných společností, které pojí stejný zájem – nastolování a dodržování jasných a transparentních pravidel pro jejich správu a řízení.

„Správné nastavení pravidel a užívání vhodné metodiky je pro efektivní řízení firmy stěžejní. Vítám také možnost diskutovat s dalšími členy příklady dobré praxe i odborné otázky nejen z oblasti správy a řízení firem, ale i práva, financí a managementu,“ uvedl Martin Pacovský, předseda představenstva společnosti Pražská plynárenská.

Institut členů správních orgánů je nezávislou neziskovou organizací, která v České republice působí přes dvacet let. Vydal například Kodex správy a řízení společností a nyní zpracovává metodiku Corporate Governance. Kromě pravidelného vydávání publikací také organizuje různá setkání, pořádá vzdělávací kurzy a workshopy.

„Je nám velkým potěšením, že jsme mohli rozšířit členskou základnu o dalšího významného člena. Vedle poradenství, právnických služeb, telekomunikací a bankovnictví, se tak Pražská plynárenská připojuje k dalším utilitním společnostem, se kterými náš Institut dlouhodobě spolupracuje,“ zmínil výkonný ředitel Czech Institute of Director Martin Smekal.