GALERIE SMEČKY

I přes relativně krátkou dobu své existence získala Galerie Smečky, součást kulturního, společenského a propagačního střediska Pražské plynárenské, a. s., nepřehlédnutelné postavení mezi pražskými galeriemi výtvarného umění.

Svou výstavní činností navazuje galerie zejména na dlouhodobě systematicky vytvářenou unikátní sbírku koláží Pražské plynárenské, a. s.. Díla, čerpaná z uvedené sbírky, umožňují seznámit návštěvníky galerie s řadou jedinečných a v řadě případů jinak jen těžko dostupných ukázek z tvorby výrazných osobností české koláže. Vidět tak je možno například vzácné surrealistické koláže Jindřicha Štýrského a Toyen, díla nejvýznamnějšího představitele české koláže Jiřího Koláře a také jeho ženy Běly Kolářové. Nechybí ani koláže Ladislava Nováka, Karla Trinkiewitze, Adolfa Hofmistra, Libora Fáry, Václava Zikmunda, Jana Švankmajera, Michala Cihláře, Vladimíra Suchánka a řady dalších.

A nejsou to samozřejmě pouze koláže, které mohou návštěvníky galerie zaujmout. I stručná rekapitulace toho, co bylo vystavováno a na co chce galerie navazovat ukazuje, že nabídka byla a i dále jistě bude skutečně pestrá. Z nedávného období je možno uvést výstavy klasika české karikatury Vladimíra Jiránka, uvedení Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého v rolích kreslířů a litografů, představení Aleše Veselého s jeho unikátními prostorovými objekty, sochaře Libora Krejcara a jeho kočky a jmenovat by bylo možno i řadu dalších umělců.. Zapomenout přitom nelze na dvě výstavy konané na přelomu let 2009-2010 a 2010-2011. V prvním případě se jednalo o výstavu děl Jiřího Trnky a v případě druhém to byla díla Josefa Lady. Obě výstavy, doplněné uvedením večerníčků z dílny jmenovaných, se těšily mimořádnému zájmu návštěvníků všech generací.

Také pro další období má Galerie Smečky připravený hodnotný a pestrý program. Přijďte, nebudete zklamáni.

 

Držitelé Zákaznické karty mají vstup zdarma

 

Informace zde

Ve Smečkách 24  
110 00 Praha 1

Tel.: 222 210 268  
E-mail: galerie.smecky@ppas.cz

Pražská plynárenská se ráda postará

Jsme online

V našem Zákaznickém portále získáte snadný přehled o Vaší smlouvě, platbách a zároveň zde řadu požadavků vyřídíte bez čekání „na pár kliknutí".

Přechod k nám nebo přepis smlouvy u nás také vyřídíte pohodlně online. Nyní navíc s možností získat bonus za přechod k nám od jiného dodavatele.
 

Máme něco navíc

Staráme se o Vaši bezpečnost. Rádi Vám bezplatně zapůjčíme detektor úniků plynu, kterým lze zkontrolovat možné netěsnosti na plynovém vedení nebo si u nás můžete zakoupit detektor úniku oxidu uhelnatého (CO), který by neměl chybět v žádné domácnosti s plynovými spotřebiči.

Snížit si můžete s námi také náklady na opravu nebo montáž vybraných spotřebičů díky našemu programu Zákaznická výhoda.

Jsme stabilní a féroví

Jsme dodavatelem energií už více než 120 let a plyn nebo elektřinu Vám za férové ceny rádi poskytneme na území celé České republiky. Patříme do vlastnictví hl. města Prahy, kde se staráme o celou distribuční síť zemního plynu. Jsme zde totiž dodavatelem poslední instance a postaráme se tak o Vás i v případech, kdy jiný dodavatel plynu zkrachuje nebo z jiného důvodu není schopen dodávat energie.